jahaaa...mag je meteen het volgende recept even uitproberen:
benodigdheden
90 gram bloem
30 gram Maïzena
zout
6 eieren
150 gram witte basterdsuiker
50 gram geschaafde amandelen
2.5 deciliter slagroom
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
250 gram aardbeien
4 eetlepels bosaardbeien-likeur
bereiding
Voor ca. 8 punten:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in en bestuif hem met wat bloem. Zeef de bloem en maïzena met een snufje zout boven een kom. Klop in een kom de eieren met suiker in 10 minuten tot een crêmekleurige massa. Spatel het bloemmengsel er luchtig door. Doe het deeg over in de vorm.
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart ca. 20 minuten in een open oven afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Klop de slagroom met vanillesuiker en versteviger stijf. Was de aardbeien en halveer ze.
Kerf de taartbodem rondom in en snijd de taart in twee lagen.
Besprenkel de snijvlakken met de likeur. Leg een laag op een schaal. Strijk de helft van de room erover uit en verdeel er aardbeien over. Leg hierop de andere taartlaag. Bestrijk de zijkant dun met room. Strijk de rest van de room over de bovenkant uit. Druk de amandelen tegen de zijkant, terwijl u de taart steeds draait.
Garneer de bovenkant met aardbeien
wel je best doen en ik wil een foto van het eindresultaat....verknoei je het dan gaat er een kledingstuk uit