Weet je wat we met dat konijn moeten doen:
Zoetzuur konijn
1 wild of tam konijn in delen, zout, peper, 30 g boter of margarine, 50 g katenspek in blokjes, 1 grote ui, 1 teentje knoflook of sap, 1 rode en groene paprika, 100 g rozijnen, 2 el balsamico- of wijnazijn, 1 dl bouillon, 1 el ketjap benteng manis en 2 plakjes ontbijtkoek in blokjes.
In de keuken
braadpan, scherp en glad mes, plank en bestek.
Bereidingswijze
Bestrooi het konijn met zout en peper. Verwarm de boter in de pan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg het spek, de kleingesneden ui en de knoflook toe. Vervolgens de schoongemaakte paprika¹s in reepjes, de gewassen rozijnen, het vocht en de koek. Sluit de pan en laat dit ± 1 uur zachtjes stoven. Heerlijk met gekookte pasta en een groene salade.
Tip van uw Poelier
Reinig het mes en de plank altijd direct na gebruik onder heet stromend water.
Menu tip
Hoofdgerecht
Zoetzuur konijn met pasta en salade
Nagerecht
Amandelpudding met slagroom
Eet smakelijk en game on.
p.s. sorry voor het off topic posten maar ik googelde echt naar 'roze konijn australië'en kwam dit tegen, kon het niet laten te posten.