Best lekker - maar vooral voor een warme zomerdag.
Duidelijk zure/bittere smaak van de grapefruit [en deels van yoghurt], en wat leuke kruidige elementen van de gember [en van 3 dl witte wijn
].
If curious, het recept is voor ruim een liter soep:
3dl droge witte wijn; 4dl water; 30g suiker; 2 geschilde en in partjes verdeelde grapefruits; 3 bolletjes fijngehakte stemgember; 1/2 theelepel gemberpoeder; 2 eetlepels maizena; 2 1/2 dl yoghurtwijn/water/grapefruit-partjes/gehakte gember/gemberpoeder in pan aan de kook brengen, af en toe roeren. Vuur laag zetten, 15 minuten laten pruttelen. Maizena met water aanmaken, soep ermee binden, nog 5 minuten laten doorkoken. Soep wat laten afkoelen, yoghert erbij, pureren met mixer of blender. In koelkast verder af laten koelenWat te dikkig naar mijn smaak - dus zou zelf de maizena weglaten; en de smaak blijft niet echt hangen, dus misschien bij serveren klein beetje zwarte peper er overheen.