[...] Heel leuk dat je dat vindt maar zo werkt het helaas niet..
[...]
tja... als dat echt is wat je wil geloven...
[...] Jij hebt duidelijk niet genoeg met Nlse ziekenhuizen en heropnames vanuit het buitenland te maken gehad om dit te weten. [...]
Goed, nu even langs het argumentum ad hominem van je kijken en terug naar waar het me om gaat. Het gaat me puur om dit stukje:
[...] het in Nederland geldende mrsa protocol (de patiënt moet daarvoor enige tijd in quarantaine hetgeen een operatie vertraagt). [...]
Je doet het hier voorkomen dat als iemand eenmaal overgenomen is en in een NLs ziekenhuis terecht is gekomen een medisch acuut noodzakelijke operatie wordt uitgesteld vanwege de verdenking MRSA.
Dit klopt niet.
Iemand wordt of niet overgenomen of een noodzakelijk operatie wordt na overname niet vertraagd als dat medisch onverantwoord is.
Als je een andere ervaring hebt dan wordt het tijd dat de lokale(!) protocollen in de ziekenhuizen waar je mee te maken hebt, worden aangepast.
Het is eerder dat zo iemand dus niet naar Nederland wordt overgenomen als dat niet strikt noodzakelijk is en wellicht is dat wat je bedoelde te zeggen.
Verder geef je gelukkig ook wat argumenten
[...]
Tenzij ergens echt geen adequate medische zorg voorhanden is (hetgeen in West Europa in ieder geval niet waarschijnlijk is), zal deze procedure nog even los van de extra belasting op de patiënt door de reis, zeker geen voorkeur genieten. Dit nog even los van het chronische beddentekort hiervoor.
- als geen adequate medische zorg voor handen is: overname en niet uitgestelde operatie. Dit staat los van MRSA-risico
- extra belasting voor de patiënt: afwegen tegen de schade die ontstaat door patiënt in een land zonder adequate medische zorg te laten. Dit staat los van MRSA-risico
- chronisch beddentekort: als iets noodzakelijk is, kan er uitindelijk wel een bed gecreëerd worden, als dat niet in het eigen ziekenhuis is, dan kan dat ook elders (in de regio?).
Medische spoed is belangrijker dan het risico op MRSA en iets anders is niet te verdedigen.
EDIT:
Ter lering ende vermaak nog een linkje (in dit geval van het AMC, maar het MRSA-protocol is in grote lijnen in NL-se ziekenhuizen ongeveer hetzelfde):
http://www.amc.nl/web/Zorg/Patient/Patienteninformatie/MRSA-en-geisoleerd-verplegen.htmen dan met name dit stukje:
"Ondanks dat u geïsoleerd verpleegd wordt, kunnen onderzoeken en behandelingen gewoon doorgaan. Deze vinden
vaak aan het einde van de dag of aan het eind van het behandelingsprogramma plaats. Wanneer u naar een andere afdeling gaat voor onderzoek, behandeling of operatie, vervoeren we u met schone kleding op een schoon bed en krijgt u, afhankelijk van de situatie, soms een neus/mondmasker op. Ook op de andere afdeling nemen we weer voorzorgsmaatregelen. De medewerkers dragen speciale kleding."
En met vaak wordt bedoeld dat als het medisch noodzakelijk is, het onderzoek of de behandeling eerder wordt uitgevoerd.