Verborgen aanwijzing: De Leeuw
De Mol riep tijdens zijn bungeejump heel duidelijk: “Who’s the king?” en een paar afleveringen later zat de Mol in een kooi in het Krugerpark in de kooi van de koning der dieren: de leeuw.
Verborgen aanwijzing: '82
De geboortejaar van de Mol werd duidelijk in beeld gebracht tijdens de test in aflevering één.
Verborgen aanwijzing: Logo
En in dezelfde aflevering waren er vijf kandidaten die enveloppen inleverden bij de kerk. Maar er was er maar één die dat deed terwijl het logo van "De Mol" levensgroot in beeld was.
Verborgen aanwijzing: Enkel, enkel, dubbel, dubbel
Ook het dansje: Enkel, enkel, dubbel, dubbel van Kees was een aanwijzing:
In morse code betekent kort kort "I" en lang, lang "M'.
"I M: Ik, Mol"
Totdat Kees het liedje introduceerde in aflevering 4, begonnen alle tweets van de mol telkens met klinkers: O-O-OO-OO-E-E-EE-EE-I-A-EE-OO-I-O-EE
Oftewel: enkel enkel, dubbel dubbel.
Verborgen aanwijzing: Orgel
Toen de Mol in aflevering 6 de vragen mocht stellen aan de Mol die aan het orgel zat, was de Mol achter het orgel niet te zien. Wel zag je het orgel van onderaf gezien: het gezichtspunt van de mol.
Verborgen aanwijzing: Antwoorden bij barman
Bij de barman in de trein in aflevering 9: als je alle drie antwoorden van de Mol achter elkaar zet dan staat er:“De Mol, de enige, op de berg.” Inderdaad, het was de Mol die naar de bergtop vloog om het geld op te halen een paar afleveringen daarvoor.
Verborgen aanwijzing: Molboekje Ewout
In aflevering 9 is ook heel kort het molboekje van Ewout te zien. Daarin staat te lezen: “Vraag 20: Paulien!” Hij viel dus af omdat hij dacht dat Paulien de Mol was. Zij was dus niet de Mol.
Verborgen aanwijzing: Kistje
In de trein in aflevering 9 vond iedere finalist een kistje met daarin de naam van de Mol. Kees zag zijn eigen naam.
Verborgen aanwijzing: Verhalen in trein
In de trein lag de identiteit van de Mol sowieso voor het oprapen: alle negen verhalen die de kandidaten kregen voorgeschoteld, gingen over een bepaalde opdracht en wezen direct naar de Mol in die bewuste opdracht:
Carolien kreeg te horen:
1: “De priester heeft je alles verteld wat je moet weten”. Zie de hint van de priester.
2: “Woorden, woorden, woorden. Er was iets dat luider spreekt dan woorden.” Het antwoord is: ‘acties’. De kandidaten waren op zoek naar boeken in de bibliotheek, maar de molactie was: géén woorden (boeken) vinden.
3: “Als ergens iets kan worden gevonden, kan er ook iets zoek raken.” De Mol vond twee kokers in het winkeltje, maar raakte daar ook eentje kwijt.
Paulien kreeg te horen:
4: “Was het gewoon een spel, of een spel in een spel?” Paulien was de Mol in de opdracht ‘Wie is de Mol’ aan het kampvuur. Paulien speelde dus een spel in een spel en was dus niet de Mol.
5: “De laatste versie van dit gedicht vertelt het verhaal niet.” De Mol leverde een foutloze versie van het gedicht van Ingrid Jonker is.
6: Paulien kreeg deze getallen te horen: 31, 2, 7, 29, 18, 35, 6, 45, 3, 7. Zet alle voorwerpen die in het Zulu-klasje langkomen in de Nederlandse taal achter elkaar: boom, televisie, kast, schoen, deur, fiets, bed, huis, oma, emmer en vertaal dan de cijfers naar de letters. Dan staat er: ‘Tol is de Mol’.
Kees kreeg te horen:
7: “Ik kan je maar een half antwoord geven: 1500 euro.“ De Mol heeft maar de helft van het geld meegenomen van de bergtop. Carolien was dus niet de Mol.
8 “Dat is de enige.” Bij de executie met de groene en de rode kaarten, wat de mol de enige die z’n scherm te zien kreeg.
9: “Wist je dat het slimste dier bij een jacht het dier is dat zich probeert te verstoppen en zich niet laat zien?” De Mol gaf hier zelf het antwoord: ‘De Mol’.