Is dat het recept dat pas in de Allerhande stond? Daar was in ieder geval een ovenschotel met stoofpeertjes; en meerdere recepten met zuurkool..
Zou wel een vlees-soort met steviger smaak dan kip nemen eigenlijk. zuurkool en oude kaas immers vrij sterke smaken, stoofpeertjes kunnen dat ook worden - dus sla je dan niet helemaal de kip weg? Misschien een beetje vettig stuk varkensvlees? Maar die oude kaas erbij vind ik zo vreemd.
Gaan die smaken ook niet te veel door elkaar lopen? misschien deels voor-bakken en nog even kwartiertje stoven ofzo..
Je bent goe-oed.
Ik heb het recept genomen van de Appie website.
Die kip is pittig gemaakt door een eetlepel kerrie toe te voegen.
De smaken liepen niet door elkaar, het was juist verrassend hoe je in één hap de verschillende smaken bij elkaar kwamen, en apart te proeven bleven. De zoete peertjes, de lichtzure zurekool en de aardappeltjes met kaas en de gekruide kip.
Ondanks de flinke hoeveelheid oude kaas, vond ik die nog qua smaak het minst terug in het gerecht.
Maar verder was ik blij verrast met het resultaat.