hangt er volgens mij altijd een beetje vanaf wie je het vraagt. Als ik het goed heb is het officieel slechts een middenstuk van de ossenhaas - en soms in de volksmond een gebraden versie van dit stuk. Maar misschien is het pas een tournedos wanneer het is gebraden - de naamgeving van verschillende haas-stukken loopt soms wat door elkaar heen.
In ieder geval, de haas van het dier [ossenhaas, varkenshaas e.d.] is een stuk van de lende dat als spier eigenlijk niet wordt gebruikt. Hierdoor is het uitermate mals - en daardoor ook extreem duur. Sommige biefstukken worden daarom ook van ossenhaas gemaakt en ook bv carpaccio.
Enfin tot zo ver een algemene introductie bij de ossenhaas: mooi stukje vlees

Laat ik daarom een ander onderdeel v/d ossenhaas terugzetten

Vrees dat ik taco's en wraps toch ook wel genoeg gelijkenis vind hebben om er 1 van uit te mikken.
- Frietje met
- bami
- kipfilet
- tapas
- gegrilde zalm
- kibbeling
- Wraps
- Pizza
- Pistolet Italia (warm, met kaas, tomaat, kruiden)
- carpaccio